Produsele de guvernare electronică în atenția participanților de la Moldova Digital Summit

Peste 3 mii de participanți și circa 60 de speakeri de renume din industria națională și internațională a Tehnologiei Informației și Comunicațiilor #TIC, oficiali guvernamentali, lideri de afaceri și parteneri de dezvoltare din România, Estonia, Letonia, Marea Britanie, Belgia, SUA și alte state, prezenți la evenimentul Moldova Digital Summit 2023, au aflat despre provocările și oportunitățile prezentului și viitorului digital din Republica Moldova.
În cadrul celui mai important eveniment al anului din industria #TIC, desfășurat în perioada 15-17 iunie 2023, la Chișinău, Agenția de Guvernare Electronică a prezentat, în panelul “Guvernare bazată pe cetățeni”, cele mai noi produse de guvernare electronică, sub formă de aplicații mobile, menite să asigure trecerea la un nou nivel de interacțiune, una digitală, bazată pe tehnologie și inovație în relația dintre stat și persoane fizice sau juridice.
Noile aplicații mobile guvernamentale: Super App „EVO” și „MobiSign”, aflate în proces de elaborare pe agenda AGE, în fază de pre-lansare, au fost aduse la cunoștință și demonstrate experților internaționali din domeniul TIC prezenți la Summit, dar și celor locali, care au stârnit interesul și au adunat un flux mare de oameni la standul instituției.
Totodată, noutatea anunțată în lucrările Summit-ului a fost lansarea oficială a celor peste 80 de Centre Unificate de Prestare a Serviciilor Publice #CUPS, în cadrul primăriilor din satele Moldovei, care reprezintă noi canale de prestare a serviciilor publice pentru populația din mediul rural cu specialiști bine instruiți, acces la internet și dispozitive electronice pentru accesarea serviciilor în format digital. Noile CUPS-uri au fost lansate în cadrul proiectului MGSP, implementat de #AGE, cu suportul World Bank Moldova.
Astfel, pe lângă cele 17 centre CUPS lansate anterior, vor activa circa 100 astfel de CUPS-uri în toate raioanele Republicii Moldova.

Adrese utile